mana satu pilihan anda.....???

0 comments | | edit post
Reactions: 

sebelum ku smbng....stelah sekian lama sepi

hehehe....tengok2



uh..jgn tiru aksi ini,just hiburan jek...huhuhu

0 comments | | edit post
Reactions: 

Fw: Pesan Professor Datuk Dr Harun Din Al-Hafiz

Pesan Professor Datuk Dr Harun Din Al-Hafiz

> Nauzubillah.
>
> Tolong sebarkan kawan2 ku.....
> >
> Pesan Professor Datuk Dr Harun Din Al-Hafiz
> >
> Seperti yang kite ketahui... Negara kite nie banyak
> tugu.... Antara
> yang famousnya ialah Tugu Kebangsaan, Tugu Helang Laut kat
> langkawi dan
> sebagainya.. Tahukah kawan2 bahawa pada tahun 1993, Mufti
> wilayah
> persekutuan telah mengeluarkan fatwa bahawa " segala
> tugu-tugu itu serta
> pembinaannya adalah haram....
>
> ciri-cirinya menyerupai berhala...dan melawatnya juga
> adalah haram.. "
>
>
> Setelah fatwa itu dikeluarkan, maka ia digazetkan bermakna
> tindakan
> undang2 boleh dikenekan kepada sesiapa yang melawat tugu
> kebangsaan!
> Tetapi sayang2... pihak atasan tidak suka akan keputusan
> itu maka
> disuruhnya pihak mufti menarik balik fatwa itu... Setelah
> berbincang.. .
> Mufti tersebut tidak mahu menarik balik fatwa itu... Maka
> pihak atasan
> telah menarik balik gazet tersebut maka apa yang tinggal
> ialah fatwa
> sahaja... tiada tindakan undang2
>
> yang boleh diambil... Menurut kupasan Ust. Harun Din,
> tugu2 ini boleh
> mendatang syirik... Beliau berkata... " bawalah dosa
> anda sebesar
> langit dan bumi kepada Allah dan Allah mungkin akan
> mengampunkannya
> tetapi jika terdapat walau sedikit/sebesar zarahpon dosa
> syirik maka
> Allah tidak akan mengampunkan orang itu..." dan kata
> beliau lagi... "
> walaupun kita tidak pergi ke tugu2 tetapi jika kita
> 'redha' atau tidak
> melakukan apa2, berdiam diri, maka kita juga akan
>
> mendapat dosa tersebut iaitu dosa syirik..."
>
> Contoh kedua yang beliau utarakan dalam perbincangan dosa
> syirik ini
> ialah nama negeri perlis iaitu perlis indera kayangan...
> " Menurut kamus
> dewan...
>
> indera bermaksud nama tuhan hindu manakala kayangan
> bermaksud tempat di
> mana tuhan2 bersemayam.. . maka makna sebenar ialah perlis
> tempat tuhan
> hindu bersemayam.. "
>
> Menurut beliau... Nama perlis ini juga mendatangkan dosa
> syirik...
> Perkara terakhir yang dibincangkan ialah isu perlembagaan
> negara...
> Tahukah kawan2 bahawa... Perlembagaan Negara Fasa ke-14
> mengatakan
> bahawamana2 undang2 akan terbatal dan tidak boleh dipakai
> jika ia
> bertentangan dengan undang2 yang telah dinyatakan di dalam
> perlembagaan
> termasuklah undang2 hudud... iaitu undang2 yang dicipta
> oleh Allah.
> Kata beliau seterusnya.. ..
>
> Dosa syirik boleh diakibatkan oleh...
>
> 1. Mempertahankan perlembagaan serta undang2 ciptaan
> manusia dan
> membuatkannya mengatasi undang2 ciptaan Allah iaitu hudud
> dll.
> 2. Menyokong mereka yang mempertahankan perlembagaan.
>
> 3. Mereka yang berdiam diri.
>
> 4. MEREKA YANG MENGATAKAN BAHAWA HUKUM
>
> HUDUD ITU ZALIM ( BERMAKNA ALLAH JUGA ADALAH ZALIM)
>
>
>
> Dengan ini selesailah tanggungjawab aku
>
>
>
> Tolong sebarkan email ni pada semua umat Islam. Kalau nak
> beli AL-QURAN
> yang dicetak dalam edisi baru. Hati-hatilah kerana ada 4
> surah palsu
> ciptaan KAFIR laknatullah. Surah-surah itu adalah :
>
> 1) AL-IMAN
>
> 2) AL-WASAYA
>
> 3 ) AL-TAJASU
>
> 4) DANAL-MUSLIMOON
>
0 comments | | edit post
Reactions: 

buat Semua..(^_^)think!!

Pesan Roh Kepada Manusia

Apabila roh keluar dari jasad, ia akan berkata-kata dan seluruh isi alam
sama ada di langit atau bumi akan mendengarnya kecuali jin dan manusia.

Apabila mayat dimandikan, lalu roh berkata : "Wahai orang yang memandikan,
aku minta kepadamu kerana Allah untuk melepaskan pakaianku dengan
perlahan-lahan sebab pada saat ini aku beristirahat daripada seretan
malaikat maut". Selepas itu, mayat pula bersuara sambil merayu : "Wahai
orang yang memandikan, janganlah engkau menuangkan airmu dalam keadaan
panas. Begitu juga jangan menuangnya dengan air yang dingin kerana tubuhku
terbakar apabila terlepasnya roh dari tubuh".

Apabila dimandikan, roh sekali lagi merayu :"Demi Allah, wahai orang yang
memandikan jangan engkau menggosok aku dengan kuat sebab tubuhku luka-luka
dengan keluarnya roh". Setelah dimandi dan dikafankan, telapak kaki mayat
diikat dan ia pun memanggil-manggil dan berpesan lagi supaya jangan diikat
terlalu kuat serta mengafani kepalanya kerana ingin melihat wajahnya
sendiri, anak-anak, isteri atau suami buat kali terakhir kerana tidak
dapat melihat lagi sampai Hari Kiamat.

Sebaik keluar dari rumah lalu ia berpesan : "Demi Allah, wahai jemaahku,
aku telah meniggalkan isteriku menjadi Balu. Maka janganlah kamu
menyakitinya. Anak-anakku telah menjadi yatim dan janganlah kalian
Menyakiti mereka. Sesungguhnya pada hari itu aku telah keluar dari rumahku
dan aku tidak akan dapat kembali kepada mereka buat selama-lamanya".
Sesudah mayat diletakkan pada pengusung, sekali lagi diserunya kepada
jemaah supaya jangan mempercepatkan mayatnya ke kubur selagi belum
mendengar suara anak-anak dan sanak saudara buat kali terakhir.
Sesudah dibawa dan melangkah sebanyak tiga langkah dari rumah, roh pula
berpesan: "Wahai Kekasihku, wahai saudaraku dan wahai anak-anakku, jangan
kamu diperdaya dunia sebagaimana ia memperdayakan aku dan janganlah kamu
lalai ketika ini sebagaimana ia melalaikan aku". "Sesungguhnya aku
tinggalkan apa yang aku telah aku kumpulkan untuk warisku dan sedikitpun
mereka tidak mahu menanggung kesalahanku" . "Adapun didunia, Allah
menghisab aku, padahal kamu berasa senang dengan keduniaan. Dan mereka
juga tidak mahu mendoakan aku".

Ada satu riwayat drp Abi Qalabah mengenai mimpi beliau yang melihat kubur
pecah. Lalu mayat-mayat itu keluar dari duduk di tepi kubur masing-masing.
Bagaimanapun tidak seorang pun ada tanda-tanda memperolehi nur di muka
mereka. Dalam mimpi itu, Abi Qalabah dapat melihat jirannya juga dalam
keadaan yang sama. Lalu dia bertanya kepada mayat jirannya mengenai
ketiadaan nur itu. Maka mayat itu menjawab: "Sesungguhnya bagi mereka yang
memperolehi nur adalah kerana petunjuk drpd anak-anak dan teman-teman.
Sebaliknya aku mempunyai anak-anak yang tidak soleh dan tidak pernah
mendoakan aku".

Setelah mendengar jawapan mayat itu, Abi Qalabah pun terjaga. Pada malam
itu juga dia memanggil anak jirannya dan menceritakan apa yang dilihatnya
dalam mimpi mengenai bapa mereka. Mendengar keadaan itu, anak-anak jiran
itu berjanji di hadapan Abi Qalabah akan mendoa dan bersedekah untuk
bapanya. Seterusnya tidak lama selepas itu, Abi Qalabah sekali lagi
bermimpi melihat jirannya. Bagaimanapun kali ini jirannya sudah ada nur
dimukanya dan kelihatan lebih terang daripada matahari.

Baginda Rasullullah S.A.W berkata:
Apabila telah sampai ajal seseorang itu maka akan masuklah satu kumpulan
malaikat ke dalam lubang-lubang kecil dalam badan dan kemudian mereka
menarik rohnya melalui kedua-dua telapak kakinya sehingga sampai kelutut.
Setelah itu datang pula sekumpulan malaikat yang lain masuk menarik roh
dari lutut hingga sampai ke perut dan kemudiannya mereka keluar. Datang
lagi satu kumpulan malaikat yang lain masuk dan menarik rohnya dari perut
hingga sampai ke dada dan kemudiannya mereka keluar.Dan akhir sekali
datang lagi satu kumpulan malaikat masuk dan menarik roh dari dadanya
hingga sampai ke kerongkong dan itulah yang dikatakan saat nazak orang
itu."

Sambung Rasullullah S.A.W. lagi:
"Kalau orang yang nazak itu orang yang beriman, maka malaikat Jibrail A.S.
akan menebarkan sayapnya yang di sebelah kanan sehingga orang yang nazak
itu dapat melihat kedudukannya di syurga. Apabila orang yang beriman itu
melihat syurga, maka dia akan lupa kepada orang yang berada di
sekelilinginya. Ini adalah kerana sangat rindunya pada syurga dan melihat
terus pandangannya kepada sayap Jibrail A.S. "Kalau orang yang nazak itu
orang munafik, maka Jibrail A.S. akan menebarkan sayap di sebelahkiri.
Maka orang yang nazak tu dapat melihat kedudukannya di neraka dan dalam
masa itu orang itu tidak lagi melihat orang di sekelilinginya. Ini adalah
kerana terlalu takutnya apabila melihat neraka yang akan menjadi tempat
tinggalnya.

Dari sebuah hadis bahawa apabila Allah S.W.T. menghendaki seorang mukmin
itu dicabut nyawanya maka datanglah malaikat maut. Apabila malaikat maut
hendak mencabut roh orang mukmin itu dari arah mulut maka keluarlah zikir
dari mulut orang mukmin itu dengan berkata: "Tidak ada jalan bagimu
mencabut rohorang ini melalui jalan ini kerana orang ini sentiasa
menjadikan lidahnya berzikir kepada Allah S.W.T." Setelah malaikat maut
mendengar penjelasan itu, maka dia pun kembali kepada AllahS.W.T.dan
menjelaskan apa yang diucapkan oleh lidah orang mukmin itu.
Lalu Allah S.W.T. berfirman yang bermaksud: "Wahai malaikat maut, kamu
cabutlah ruhnya dari arah lain." Sebaik saja malaikat maut mendapat
perintah Allah S.W.T. maka malaikat maut pun cuba mencabut roh orang
mukmin dari arah tangan. Tapi keluarlah sedekah dari arah tangan orang
mukmin itu, keluarlah usapan kepala anak-anak yatim dan keluar penulisan
ilmu. Maka berkata tangan: Tidak ada jalan bagimu untuk mencabut roh orang
mukmin dariarah ini, tangan ini telah mengeluarkan sedekah,tangan ini
mengusap kepala anak-anak yatim dan tangan ini menulis ilmu pengetahuan. "
Oleh kerana malaikat maut gagal untuk mencabut roh orang mukmin dari arah
tangan maka malaikat maut cuba pula dari arah kaki. Malangnya malaikat
maut juga gagal melakukan sebab kaki berkata: Tidak ada jalan bagimu dari
arah ini Kerana kaki ini sentiasa berjalan berulang alik mengerjakan solat
dengan berjemaah dan kaki ini juga berjalan enghadiri majlis-majli! s
ilmu." Apabila gagal malaikat maut,mencabut roh orang mukmin dari arah
kaki, maka malaikat maut cuba pula dari arah telinga. Sebaik saja malaikat
maut menghampiri telinga maka telinga pun berkata: "Tidak ada jalan bagimu
dari arah ini kerana telinga ini sentiasa mendengar bacaan Al-Quran dan
zikir." Akhir sekali malaikat maut cuba mencabut orang mukmin dari arah
mata tetapi baru saja hendak menghampiri mata maka berkata mata: "Tidak
ada jalan bagimu dari arah ini sebab mata ini sentiasa melihat beberapa
mushaf dan kitab-kitab dan mata ini sentiasa menangis kerana takutkan
Allah." Setelah gagal maka malaikat maut kembali kepada Allah S.W.T .
Kemudian AllahS.W.T. berfirman yang bermaksud:"Wahai malaikatKu, tulis
AsmaKu ditelapak tanganmu dan tunjukkan kepada roh orang yang beriman
itu." Sebaik saja mendapat perintah AllahS.W.T. maka malaikat maut
menghampiri roh orang itu dan menunjukkan AsmaAllah S.W.T. Sebaik saja
melihat Asma Allah dan cintanya kepada AllahS.W.T maka keluarl! ah roh
tersebut dari arah m ulut dengan tenang.

Abu Bakar R.A. telah ditanya tentang kemana roh pergi setelah ia keluar
dari jasad. Maka berkata Abu Bakar R.A: "Roh itu menuju ketujuh tempat:-
1. Roh para Nabi dan utusan menuju ke Syurga Adnin.
2. Roh para ulama menuju ke Syurga Firdaus.
3. Roh mereka yang berbahagia menuju ke Syurga Illiyyina.
4. Roh para shuhada berterbangan seperti burung di syurga mengikut
kehendak mereka.
5.Roh para mukmin yang berdosa akan tergantung di udara tidak di bumi dan
tidak di langit sampai hari kiamat.
6. Roh anak-anak orang yang beriman akan berada di gunung dari minyak
misik.
7.Roh orang-orang kafir akan berada dalam neraka Sijjin,mereka diseksa
berserta jasadnya hingga sampai hari Kiamat."
Telah bersabda Rasullullah S.A.W: Tiga kelompok manusia yang akan dijabat
tangannya oleh para malaikat pada hari mereka keluar dari kuburnya:-
1. Orang-orang yang mati syahid.
2. Orang-orang yang mengerjakan solat malam dalam bulan ramadhan.
3. Orang berpuasa di hari Arafah.
Sekian untuk ingatan kita bersama.
sumber dari;http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3692596740358012171
0 comments | | edit post
Reactions: 

lalala...think!!

fuhhh....lege intrnt dah ok....giler arrr
2 hari..aku xdpt maen intrnet..uhhh


aku sebenornye baru jek wat keje flash...fuh,pening kegilaan kpaler aku nk wat sebijik cam lec aku wat...(almaklum ler baru wat n bljr flash mcm org buta laa)huhuhu...
dgn hasil pertnyaan kpd geng2 aku n bace blk note lec aku bg tuu..urm...bley hasil nyer..huhuhu

haa...pade 3 hari yg lepas,aku dpt emel..haa,nk tau ape emel tu ckp
jeng2...emel itu ckp "biler nk update blog...lmbt arr nk update,asyik2 citer same jer...borink! arr"

hahaha...bangge nyer aku,akhirnye aku dpt gak feedback pmnat blog aku(aacece..puji diri sndrik..huahuahu,pmnat blog aku<--ayt xleh blah..hahahha)
so,kpd pmnat(urm..pmnat kew ape ekk nk pkai..ahh,lantak arr)blog aku neh...aku mntak ampun mntak maap sbb akhir2 nie aku manyak bzz arr..byk kegilaan asgmnt..sumer lectr aku nk cpt2 siap prjk n asgmnt sbb diorng tertekan sbb cuti byk sem nie..huhuhuhu(smpai aku n dak2 nie tensen kegilaan nk wat sumer keje diorang bg...nk wat cmne kite student trime jek...huhuhuu)

yang sedey yyeh..nk enjoy n nk jln pun xsmpat tambh lagi nk maen msg dgn tututut..(hehehe..sensor skit bahye :p)

pe2..pom....aku telah dpt wat pic utk group KBS(kelab budak single kt fs)
ape pendapat korang ok x pic bwh nie...(aku org baru jek maen photodshop neh,,hrp korang bagi komen ehh)<---klu ade org bace blog aku nie,hahahaha

1 comments | | edit post
Reactions: 

fuh..ku smbng al-kisah ku

pergh...sakit kegilaan giler mate aku....satu hari pc onn mate pon onn...xtidow
nie gare2 wat keje last minute laa neh...(ps;jgn tiroo aku,hape punyer student daaa aku neh)
penat nak mampus wat asgmnt multimedia aku neh...keje nyer kene wat situasi dj radio...bab nie aku suke gak tp yg xley blah nye korng tau x(alamak aii..ade org bace ker neh..urm??) geng kmpln aku nk wat tjk psl cinte...aduihhhh
aku klu bab2 laen xder hal,citer psl altromen kew,henshin kew....nie psl cinta,haduih,aku syntax error trus.....blank xtau nk wat pew...

die suh aku reke satu citer psl cinta...dah la syntax error daaa kene suh wat citer psl cinta,tp yg lebey syntax lak die suh aku wat crite cinta tp lawak...mcm ner tuh...haduih....poning kepale enden nok reko nyoh....

tup2..nk carik idea nyer psl...aku layan arrr lagu2 kt malaysia neh,nk dipendek kan crite...fuhh,,aku terjumpak satu lagu yg pade mule nyer cm best gak dgr...tp tertarik gak arrr
so nk tau per lagu tuu..korang google jek name neh Nerdluck-desa berdansa...hehehehe....aku nk smbng wat keje luuu....c u pade yg bace hahahah...

0 comments | | edit post
Reactions: 

Scour invite from what

Did you hear about Scour? It is the next gen search engine with
Google/Yahoo/MSN results and user comments all on one page. Best of all we
get rewarded for using it by collecting points with every search, comment
and vote. The points are redeemable for Visa gift cards It's like earning
credit card or airline points just for searching. Hit the link below to join
and we will both get points!

http://scour.com/invite/apewhat/

I know you'll like it!

- what

If you would prefer not to receive invitations from ANY Scour members
please click here - http://www.scour.com/unsub/e/YXBld2hhdC5icmFpbmRlY2tAYmxvZ2dlci5jb20=

Scour, Inc., 15303 Ventura Blvd. Suite 860, Sherman Oaks, CA 91403, USA.

0 comments | | edit post
Reactions: 

dulu....aku tgk geng aku nk kapel...huahuahua

alkisah dulu aku nie tukang juru pos surat2 cinta....adela member aku nie mnt kt aweks yg plg cun...dgn nshat aku plus aku pam die bulat2...so die tls laaa 1 surat cinte kt aweks tuuu.....hahaha...criteku dpt digamarkan dlm video nie arr....(hehehe..nk ngelat tulis pngjang2)
0 comments | | edit post
Reactions: 

ceritaku smlm....think!

hauhauahua...hari nie aku bgn pkol 9.15a.m slps tdoo mkn sahur pg td...
uh...hri nie mngatuk kegilaan arr pegi klas,bawak kete pegi klas pun plg laju 40km/j sbb mngantuk ngat....nk bawak laju mpos aku kang xcident sape nk byor bil spital t....

tepat kol 10.02a.m aku sampai kt bilik kuliah....pergh,bkn maen sjuk agi blk tuu,membuatkan aku nk zZzzZZ...aku pun cpt2 cari port nk tdoo jap sblm lectrer aku msk(hehehe...)..br jer dok kt krusi dgn mate (*_*) tgh bersedie nk terbang ke dunia laen jap...uhh,lecter aku dah msk bilik kuliah daaa...adus,hampeh tol rasenyer...xpew laa..thn jek arr mate aku yg merah nie...(#_#)

ape ekk..cite aku nk sambng ntah...rase aku nk tdoo arr jap,mgantuk ku dah sampai...so the end

think!
0 comments | | edit post
Reactions: 

video kegilaan yg buat aku kagum pd mule tp tergelak gak ar tgk...urm

inilah or adakah ini cinta???..think!



bdak2 kegilaan drift..nih msti kuat ngat tgk tokyo drift!....think!

0 comments | | edit post
Reactions: 

huh..lame giler xupdate blog aku

sory laa lkpd blogku...huhuhu
bln nie pnuh dgn mencorakkan kehidupan aku di dunia ini selagi kumampu bernafas...uhhh..ahhh(tarik nafas panjang)

aku sebenarnyer xtau nk tulis ape kt blog sbb aku terlalu sibuk psl exam laa bisness laa...mcm2 hal yg timbul smpaikan blog ku sunyi jer...huhuhu..(muke sdey dowh)

mgu nie aku dpt sorang member dri mmu yang ingin menjalankan bisness dgn ku...iaitu bisness menjual t-shirt from europe tuuu...bapak arrr besar punyer bkn main siaz satu2 baju tuu...uh,jenuh aku dibuatnyer nk memilih design n saiz yang bersesuaian dgn market kt cinie.....pilih punya pilih punya pilih...aku ambik luuu 70 helai dgn design yang berlainan..

korang nk tau x(alamak aku ckp dgn sape nie..ahh lantak arr)...rege yang aku kene byr utk 70 helai=rm1500++,
bapak ahh,mane aku carik duit byk tuu...da la ptptn aku kene potong,duit nk mkn pun ckp lps daaa arr klu mkn nasik bujang....aduih,last2 aku bg jer bape duit yg aku de dgn hasil loan dgn kwn ku yg join gak jlnkan bsness nie...

aduih.....byk laa plak idea aku mlm nie...tp pe2 hal,aku nk chow luu t aku smpai laem kali orait...esk sahur beb,mate daa xthn daaa neh nk tulis wlaupun idea dtg berlori lori bertimbun dlm kepaler otak ku skrang neh...erm...ok aku chow luu...bye2...assalamualaikum...(*_*)

0 comments | | edit post
Reactions: 

pERgh...!!!!

giler ahhh.....best nyer klu power wat blog ehh
dengki aku nengok blog dak2 laen...fuh penuh berinformasi n ade isi nk bgtau...adui,blog aku nie still mencari or tercari2 lagi identiti...

haduihh......ape ekkk nk buat dgn blog aku neh yg serba kekurangan n ntah pape...hish2..sedey nyer...huhuhuhuhuhu

xpe....akan ku still explore bnder2 baru nk memperbaiki aku nyer blog neh...urm...
oraait!!!..chow luu(^_^)
0 comments | | edit post
Reactions: 

promote skit....sambil tolong kwn2 yg nk topup...apa salah nya??

haa...iklan skit...aku join bnder nehsape2 yg mnt nk join...ym aku kt apewhat@yahoo.com

kate2 aluan dari admin kami....(^_^)

Salam hormat....

Assalamualaikum,

SHAFARIES ENTERPRISE IP0278749-T

Adalah sebuah syarikat yang mengendalikan Server topup autoreload dan produk utamanya ialan flexireload prepaid Maxis & Celcom serta PIN DIGI dan ITALK dengan hanya menggunakan SMS. Syarikat ini telah diasaskan pada Mei 2008 di Ipoh, Perak dan

kini telah mula meningkat naik. Dimiliki sepenuhnya oleh Bumiputera dan diterajui oleh Saudara Shafari Hamdan Bin Mohamed Nor (Admin).

Sesiapa pun boleh memulakan perniagaan ini dengan mudah dan serta-
merta sebaik sahaja anda membayar yuran pendaftaran RM60.00 (RM13 diberikan sebagai modal) dan boleh mula menjalankan kegiatan jualan topup prepaid. Semua urusan jualan topup prepaid anda atau lain-lain hal hanya dengan menggunakan sistem SMS dari telefon bimbit anda. Syarikat menawarkan profit keuntungan jualan prepaid sehingga 5%.
Kepada sesiapa yang berminat untuk memulakan bisnes topup secara kecil-kecilan atau sederhana mahupun besar-besaran, inilah peluang untuk anda. Sertailah kami di SHAFARIES ENTERPRISE. Sistem beroperasi 24 jam sehari. Bukan perniagaan MLM. Income Real Time. Sekiranya topup pelanggan, anda akan menerima sms pengesahan beserta baki terkini dari server. Sebagai contoh : sekiranya dalam akaun anda ada RM100.00. ANDA topup pelanggan RM10.00, server hanya akan memotong RM9.50 sahaja dari akaun anda dan anda akan dapat mesej dari server memaklumkan nombor itu telah berjaya di topup dan baki terkini di dalam akaun anda ialah RM90.50.

Marilah berkongsi bersama kami, penyertaan anda dialu-alukan.
Anda hanya perlu ada nombor Hotlink untuk daftar kerana Server syarikat adalah Maxis. Server cantik. Tiada caj tambahan dan tiada syarat-syarat dikenakan. Yuran pendaftaran hanya RM60.00. Untuk penambahan modal permulaan dan lanjutan, minima hanya RM30.00 sahaja. Syarikat menyediakan kemudahan MAYBANK & CIMB untuk anda menambah modal (bank in)

Cubalah, anda akan berpuas hati.


Ikhlas dari
Admin Shafari Hamdan


AUTORELOAD MAXIS & CELCOM
VIA SMS
PENDAFTARAN RM60
*RM13.00 sebagai modal
Powered By SHAFARIES EZYRELOAD

YURAN PENDAFTARAN RM60.00

Keterangan Lanjut sms / call :
ADMIN-012-5566599 (CENTER IPOH)
-http://www.ezyreload.riledz.com/-
ataupun
>>aku jer di no:0179636736(aku kat mlake skrang nie(^_^)

>>JOM KITE JUAL TOPUP TAK PUN KITE PKAI JEK TUK SNDRIK...JIMAT 50sen maa plus myak nk pi bli lagi..haa......think!

0 comments | | edit post
Reactions: 

dulu2..aku memang cmnie(^_^)

erm...apa laa yg bermain dlm klape otak korang mase lps SPM dulu(klu dah lpas)ataupun tgh bermain dlm kepaler otak korang yg dak skrang yg baru jer pas spm....

aku dulu byk giler perkare yg aku nk buat lpas spm...antre nye adlh

Laughingnk msk u pilihan aku ar,dulu aku pilih nak msk UTm,nk wat pengajian expres konon nya,tp result percubaan spm aku hancus..uh geram aku

Laughingso,aku pun pk u laen..tup2 aku tgk UTeM yg dulu name glamornyer adlh KuTkm...pergh,die punyer student ade mrket maa pas diorang grad,ade kwn aku spm result hancuss tp pas msk u neh..skrang tgh keje kt company german kt german..gaji masyuk wooo...dengki aku

Laughingaku nk wat bisness,nk tolong keluarge aku cari duit skit...aku suke ngat berniage,aku nk hidup berdiri di kaki sndrik...xpyh ssh nk mntk duit kt mak ayah aku..huhuhu,sebak akuYell...skrang tgh wat plnig bisness ape nak wat...so sape2 yg ade bsness pape leh arr kongsi dgn aku...leh aku join skali..

Laughingaku nak bljr sungguh so senang dpt keje seksok...so ape korang pikiran korang...???
0 comments | | edit post
Reactions: